Direktlänk till inlägg 25 september 2011

Skogspromenad

Av anneli - 25 september 2011 15:45

Idag tog jag med hunden som sällskap till skogen för att se om jag kunde praktisera mina nya kunskaper om att hitta svamp. Han tyckte nog inte att jag var så jätteskojig när jag kröp fram på alla fyra för att leta efter svampar.

  På senaste utflykten med barnen på jobbet gick vi till skogen för att bl a plocka svamp. Jag talade om för dem att jag inte kan plocka svamp för att jag inte ser dem. "Anneli, du ska få ett tips", sa en av tjejerna,"du måste lyfta på grenarna på marken! Och en sak till, man måste ta på sig svampletarögonen också". Jag gjorde det och vi hittade massor av svamp som vi sedan rensade och stekte för att ha till mellanmålet.

Så idag tog jag på mig svampletarögonen och nog funkade det. Jag har aldrig förr hittat så mycket svamp på egen hand. I kväll ska det frossas på stekta trattkantareller. MUMS!

 Men mina svampletarögon blev lite distraherade ibland när jag såg så många fina färgglada svampar. Då började jag fundera över vad det skulle bli för färger om man färgade garn med dessa. Jag har bara läst att man ska kunna färga med svampar men inte testat själv. Lite nyfiken blir man ju!      

 
ANNONS
 
Ingen bild

lena eriksson

25 september 2011 23:04

UNderbara bilder jag älskar svampbilder alla mina foto ca 800 kort försvann ju på grund av att jag inte visste vad jag gjorde.Har lämnat in på recovery med det gick inte att göra något (stort snåftt)Jag får nog ta en vända i skogen med kameran igen !
kram lena

 
Therése Ringström

Therése Ringström

10 oktober 2011 20:54

Hej Anneli!
Tack så jättemycket för att du vill vara med och skänka till min insamling!!

Ha en bra dag!

http://gelitetrost.blogspot.com

 
term paper

term paper

24 december 2011 09:27

Dålig korrigering av misstag ökar deras antal. Om du har något att göra, ska du inte göra det här!

http://essaywritingservices.org/custom-term-paper.

 
Ingen bild

Hemlig ;)

8 mars 2012 15:15

Mysigt med hundpromenad :). Jag var halvmatte åt en stooor, fiiin jättegosig svart kungspudel för ett par år sen... ;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av anneli - 11 januari 2018 20:48

Bilden som inspiration kom ju inte med i förra inlägget ?

Av anneli - 11 januari 2018 20:39

Man kan ju hitta inspiration från alla håll. Sonen ville ha nya raggisar som matchade hans bil och det klart att han skulle få det. Nu kan han vara varm om fötterna i Vemdalen. Resten av grabbarna som är med måste ju också ha varma fötterna! ...

Av anneli - 15 augusti 2017 17:34

För många år sedan lånade jag en bok på biblioteket om smygmaskvirkning, en mycket gammal teknik. Då virkade jag några vantar men sen har det fallit i glömska tills i helgen då jag var på Ullmarknaden i Österbybruk. Jag köpte ett kit med garn, krok o...

Av anneli - 12 januari 2017 20:47


Sonen och hans kompisar åkte till Vemdalen i eftermiddag. Häromdagen kom han med en beställning på mössor. Tyger valdes ut och jag sydde och de blev uppskattade. ...

Av anneli - 13 oktober 2015 20:51

Att gjuta betong är superkul, att gjuta betongbyxor är ännu kuligare! Det går att få till väldigt personliga presenter av dessa byxor.   Här får jag hjälp av barnbarnet Stella att blanda betongen.   Ett par byxor som är doppade i betong o...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se