Direktlänk till inlägg 21 april 2013

Sy nytt av urväxt!

Av anneli - 21 april 2013 17:32

I helgen har jag tillbringat min tid vid symaskinen och det är så himla kul. Jag har letat i säcken med sonens urväxta kläder och sytt nya kreationer.

  

Detta är en långärmad tröja i storlek 164.

 

Av den tröjan gick det att få till 1 par byxor, omlottröja, mössa och en snuttefilt, allt i storlek 40/44.

 

När jag var klar så var detta allt som fanns kvar av tröjan.

 

Detta är också från en långärmad tröja. Texten på mössan är märket från tröjan. Knäppningen är de där smala sidenbanden som man klipper bort från köpta tröjor.

 

Av en T-shirt storlek 158/164 får man ut 7 st mössor!

 

 Sonens tröja som han fick av sin syster när hon för flera år sedan var i Turkiet räckte till body och mössa, bara knäppningen som fattas. Kommentaren när jag var klar: -Åh, morsan har börjat att sy märkeskläder!

Det mesta av det jag har sytt ska få åka ut i världen och värma små som inte har så mycket. 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Anna

22 april 2013 06:26

Åhhhh vad du är duktig!

 
Evasleva

Evasleva

22 april 2013 07:11

Vad fint! Och vad fantastiskt att få ut så mycket av dessa plagg. Mycket inspirerande!

http://evaslevapysslar.blogspot.com

 
Linda

Linda

22 april 2013 07:46

Så fantastiskt fina kläder du gör. =)

http://www.mirell-mirell.blogspot.se

 
Lena

Lena

22 april 2013 15:10

så fina grejer du gjort :)

http://lenahaga.blogg.se

 
Anna

Anna

25 april 2013 20:50

Vad proffsigt! Och påhittigt! Och mycket mer miljövänligt än det mesta.

http://kyrkkaffe.libris.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av anneli - Tisdag 15 aug 17:34


För många år sedan lånade jag en bok på biblioteket om smygmaskvirkning, en mycket gammal teknik. Då virkade jag några vantar men sen har det fallit i glömska tills i helgen då jag var på Ullmarknaden i Österbybruk. Jag köpte ett kit med garn, krok o...

Av anneli - Torsdag 12 jan 20:47


Sonen och hans kompisar åkte till Vemdalen i eftermiddag. Häromdagen kom han med en beställning på mössor. Tyger valdes ut och jag sydde och de blev uppskattade. ...

Av anneli - 13 oktober 2015 20:51


Att gjuta betong är superkul, att gjuta betongbyxor är ännu kuligare! Det går att få till väldigt personliga presenter av dessa byxor.   Här får jag hjälp av barnbarnet Stella att blanda betongen.   Ett par byxor som är doppade i betong o...

Av anneli - 25 augusti 2015 23:32


Jag fick frågan om jag kunde sticka en reflexmössa och det är klart att jag kunde!   Jag har använt ett mjukt merinoullgarn och en reflextråd. Garnet är köpt på Yll&Tyll och reflextråden på Panduro. Mössan klar och pälstofsen är köpt via Ga...

Av anneli - 27 januari 2015 17:51


Vad man behöver: en konservburk, svart färg, pensel, tyg eller papper, aluminiumtejp (finns på Biltema 39,90 för 50 meter) och en valfri blomma.    Så här gör man: Riv av lagom längd av tejpen och skrynkla ihop och veckla ut igen.....   ...sä...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se